Czytać czy nie czytać o to jest pytanie???

Żeby przestać czytać książki, trzeba najpierw przeczytać o tym w książce. Tak też zrobiłem, przeczytałem „Jak rozmawiać o książkach, których się nie czytało?” autorstwa Pierre Bayarda. I w pełni się zgadzam z autorem profesorem literatury francuskiej, że „człowiek wykształcony to nie ten, który przeczytał taką czy inną książkę, ale ten który potrafi poruszać się po wszystkich, które wie, że tworzą pewną całość, i jest w stanie określić miejsce każdego elementu całości w stosunku do pozostałych”.

Dowiedziałem się również o sześciu kategoriach książek:

• nieznanej,
  • przekartkowanej,
  • znanej ze słyszenia,
  • zapomnianej,
  • przeczytanej,
  • nieprzeczytanej.

Wspomniana książka mimo tytułu sugerujacego nie czytanie, jest jednak poważnym studium na temat czytania i stała się dla mnie poważnym wyzwaniem. Na podstawie własnego wieloletniego doświadczenia z nauką szybkigo czytania napisałem książkę-poradnik o tym jak szybko czytać książki specjalistyczne, pt. “Czytaj książki tak szybko jak myślisz”.

Dzięki niej w półtorej godziny jesteś w stanie przyswoić zawartość praktycznie dowolnej książki popularnonaukowej, bądź naukowej, do lektur szkolnych również się nadaje. Jeśli skorzystasz ze wskazówek i instrukcji w niej zawartych, staniesz się mistrzem wychwytywania istotnych treści z zalewu słów stanowiących jedynie stylistyczne ozdobniki albo literackie wypełniacze. Prawdziwa treść publikacji bowiem kryje się w twardych danych! Rzecz w tym, by nauczyć się skutecznie je wyłuskiwać.

Zapoznaj się z Organiczną Techniką Studiowania i czytaj tak szybko, by nie umknęła Tobie żadna ważna informacja ani premiera nowej książki. Wartością dodaną dla czytelników jest content video (16 filmików o łącznym czasie trwania 62 minuty).

Jeśli cenisz sobie książkę w wersji papierowej Sprawdź ofertę

Jeśli cenisz sobie książkę w wersji elektronicznej Sprawdź ofertę

Jeśli uwielbiasz video content, nagrałem dla Ciebie kurs wideo (10 lekcji) pt. Jak szybko czytać książki specjalistyczne?

Dzięki kursowi online przekonasz się, że szybkie czytanie książek specjalistycznych, może być łatwe i wciągające.Niezależnie od szybkości z jaką teraz czytasz, wystarczą dwie rzeczy: Twoja decyzja o zakupie oraz poznanie metody pracy z tekstem.Nauczyłem jej kilkadziesiąt tysięcy osób (w różnym wieku) na kursach stacjonarnych, nauczę i Ciebie.Dzielę się z Tobą wieloletnim doświadczeniem w formie mikrolearningu.To jedyny taki kurs online, dostępny na polskim rynku.

Kurs online video Sprawdź ofertę

Jeśli potrzebujesz przyspieszyć tempo czytania, koncentrację i zapamiętanie czytanych treści, przygotowałem dla Ciebie Profesjonalny kurs online z szybkiego czytania.

W ciągu kilku tygodni przerobisz 12 sesji z 554 ćwiczeniami i planem pracy własnej; dodatkowe filmy wideo uatrakcyjnią Twoją naukę. Dzięki temu kursowi zwiększysz 5-7 razy szybkość czytania i poprawisz rozumienie na poziomie 80-90%.

Kurs online Sprawdź ofertę

Jeśli wolisz, żebym Ciebie uczył indywidualne zapraszam na Konsultacje online.

Konsultacje Sprawdź ofertę

Na zakończenie dodam, że od wielu lat pomagam pokonać zaległości czytelnicze, by zyskać atrakcyjność intelektualną lub potrzebną wiedzę.

Zapraszam do wspólnej nauki.

Robert Buszta